SIGURNOST – UVIJEK BEZBRIŽNO VOZITE

Tako mali a tako siguran! Opuštenu vožnju i sigurnost svih putnika jamči nova lagana ali kruta karoserija, vrhunski ESP sustav protiv proklizavanja, sustav pomoći pri kočenju, automatski nadzor tlaka u gumama te sustav zračnih jastuka.

 

Sustav nadzora tlaka u gumama (TPMS)

Kada TPMS (ventil za mjerenje tlaka u gumama) otkrije pad tlaka, na instrument ploči pali se signalna lampica koja vam privlači pažnju.

Prednji sigurnosni pojasevi

Sigurnosni pojasevi na prednjim sjedalima uključuju sustav predzatezanja koji se aktivira u slučaju frontalnog sudara. Kada se pojasevi automatski zatežu, ograničivači kontroliraju intenzitet zatezanja, kako bi ublažili jačinu udara u prsište vozača i suvozača.

ESP – elektronički program stabilnosti

Ako kotači počnu proklizivati, ESP sustav automatski prilagođava motor i kočnice kako bi pomogao vozaču da zadrži kontrolu.

Pomoć pri kočenju

Pomoć pri kočenju prilagođava silu kočenja u situacijama naglog kočenja kada papučica kočnice nije pritisnuta do kraja. na temelju očitane brzine pri kojoj se kočenje odvija, računalo prepoznaje radi li se o situaciji naglog kočenja te pojačava silu kočenja kako bi ono bilo optimalno.

ZRAČNI JASTUCI

Prednji zračni jastuci ublažavaju udarac vozača i suvozača u slučaju frontalnog sudara. U slučaju bočnih udara ugrađene su zračne zavjese što pomažu ublažiti udarac u glavu, dok prednji bočni zračni jastuci umanjuju udarac u prsište i lumbalno područje.

VRLO KRUTA, LAGANA KAROSERIJA

Učinkovitim korištenjem materijala povišene čvrstoće Suzukijev Total Effective Control Technology (TECT) ostvario je vrlo krutu, laganu karoseriju koja poboljšava sigurnost u slučaju sudara.