DIZAJN

Ignis je crossover koji kombinira jednostavnu i atraktivnu vanjštinu sa svestranom funkcionalnošću. Linije njegove kompaktne i lagane karoserije su unikatne i nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Ignis potiče sva vaša osjetila, jer već svojom pojavom najavljuje početak jednog posebnog druženja.

 

POKREĆE ZADOVOLJSTVO

Ignis je u svakom trenutku spreman prevesti vaš bicikl, skije ili čamac te omogućuje da s društvom krenete na dosad neotkrivene vožnje, s prekrasnim pogledima. Prilagodite Ignis sebi bogatim izborom dodatne opreme i otvorite njime svijet novih hobija. S jakim karakterom, Ignis vam omogućuje da uz automobil vaš život bude još aktivniji.

ZA SUV izgled

Dodatni vanjski elementi daju vašem Ignisu snažniji, off-road izgled. Model je opremljen 16-inčnim poliranim aluminijskim naplacima, prednjom i stražnjom donjom zaštitnom pločom, širokim bočnim štitnicima i krovnim spojlerom.

Boje ga čine posebnim

Izaberite vanjske i unutarnje boje kako biste stvorili jedan i jedini, vaš vlastiti Ignis. Opremljen vodoravnom letvicom na prednjoj maski, okvirima prednjih svjetala za maglu, dekorativnim pokrovima retrovizora i ukrasnim naljepnicama.

Interijer

Opremljen dodacima i obrubima u boji na središnjim i bočnim otvorima za ventilaciju, središnjoj konzoli i ručkama na vratima.

Prostrani interijer

Usvajanjem platforme nove generacije smanjena je veličina motornog prostora kako bi se dobio prostrani interijer, ostavljajući dovoljno mjesta za putnike i na stražnjim sjedalima te mnoštvo praktičnih prostora za odlaganje

Klizna stražnja sjedala za iskoristiviju unutrašnjost (GLX i GL+)

Lijevo i desno stražnje sjedalo zasebno je uzdužno podesivo na kliznim nosačima, omogućujući podešavanje ovisno o potrebi, bilo da je potreban prostor za koljena, prtljagu, kao i sve druge situacije. Sjedala lako klize naprijed-nazad podizanjem poluge na vrhu naslona ili ispod sjedala.

 

Držači za boce u stražnjim vratima

Središnji pretinac s držačem za šalicu

Džepovi u prednjim vratima

Pretinac za rukavice

Svjetla koja vas prate kući i dočekuju prije vožnje (svi paketi opreme)

Prednja svjetla nastavljaju osvjetljavati cestu 10 sekundi nakon što je vozač izašao iz automobila, pružajući vam osvjetljenje dok ne dođete do kućnog praga. Isto tako, oborena i pozicijska svjetla se pale i stoje upaljena 10 sekundi nakon što otključate Ignis daljinskim upravljačem. Ova praktična funkcija korisna je za osvjetljenje prilaza automobilu.

Prtljažni prostor čiji se volumen može lako podesiti

Ignis ima maksimalni prtljažni prostor od čak 514 l*. Stražnji naslon je djeljiv po pola (50:50%) imože se preklopiti iz prtljažnika. Time je omogućena organizacija prostora za različite namjene i vrste prtljage. *Kada su preklopljeni nasloni kliznih stražnjih sjedala. Izmjereno prema metodi Udruge njemačke automobilske industrije (VDA).

Izvanredne manevarske sposobnosti u gradu i na putovanju

S minimalnim polumjerom okretanja od samo 4.7 m, Ignisom je lako upravljati, kako na uskim cestama tako i na sve pretrpanijim parkiralištima. Gume s velikim promjerom i podnica visoko odignuta od tla omogućuju bezbrižnu vožnju neasfaltiranim i lošim cestama, jednako kao i kroz napadali snijeg ili preko rubnjaka uz cestu.