Sigurno na svim frontama

Možete ići bilo gdje, a Suzukijev paket asistenčnih sustava pazit će na sigurnost vas i cijele posade. Napredne značajke aktivne sigurnosti kombiniraju najmodernije senzore i digitalnu tehnologiju kako bi vaša vožnja bila što udobnija.

Više očiju uprtih u cestu

Sigurno voziti znači stalno pratiti promet i biti spreman pravilno reagirati. Zahvaljujući setu kamera i senzora, u S-CROSS-u je puno lakše.

Suzuki sigurnosna podrška

Suzuki teži najvišoj mogućoj razini sigurnosti i udobnosti vozača u raznim situacijama. Jedan od najvažnijih aspekata ugodnog iskustva u vašem automobilu je sigurnost i smanjenje stresa tijekom vožnje. Paket Suzuki Safety Support upravo je ono što vam omogućuje da u miru uživate u vožnji.

Podrška kočnice s dvostrukim senzorom (DSBS)

Prilikom vožnje naprijed, monokularna kamera i laserski senzor procjenjuju postoji li opasnost od sudara s drugim vozilom ili pješakom. U slučaju neposredne opasnosti, DSBS aktivira signal upozorenja ili automatski počinje kočiti, ovisno o stupnju rizika.

Upozorenje o napuštanju trake (LDW)

Kada vozite brzinom od najmanje 60 km/h, monokularna kamera prati trake. Ako automobil krene napuštati traku, sustav upozorava vozača zvučnim signalom i svjetlom upozorenja.

Prevencija napuštanja trake (LDP)

Prilikom vožnje brzinom od najmanje 65 km/h, monokularna kamera prati trake, a pri odstupanju od idealne putanje ovaj sustav koristi električni servo za vraćanje automobila u sredinu trake.

Upozorenje na krivudanje vozila (VSW)

Kada vozite brzinom od najmanje 60 km/h, sustav detektira izravan smjer vožnje. Ako vozač cik-cak zbog umora ili drugih razloga, sustav ga upozorava zvučnim signalom i svjetlom upozorenja.

Prepoznavanje prometnih znakova (TSR)

Ovaj sustav koristi monokularne kamere ispod vjetrobranskog stakla za prepoznavanje znakova kao što su ograničenja brzine, zabrane pretjecanja, zabrane završetka ili dodatne tablice. Informacije o otkrivenim oznakama prikazuju se na zaslonu putnog računala. Istovremeno se mogu prikazati do tri markera.

Prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go

Prilagodljivi tempomat nadopunjen je funkcijom Stop & Go u kombinaciji sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem. Ubrzava i usporava pri brzini postavljenoj na tempomatu kako bi održala zadanu brzinu i istovremeno sigurnu udaljenost od vozila ispred. Uz funkciju Stop & Go, usporavanje u gustom prometu ili koloni nastavlja se sve dok se potpuno ne zaustavi. Ako vozilo miruje u roku od dvije sekunde, adaptivni tempomat će automatski ponovno ubrzati bez intervencije vozača.

Prilagodljivi tempomat bez funkcije Stop & Go dostupan je za automobile s ručnim mjenjačem.

Monitor mrtvog kuta (BSM)

Ako se u susjednoj traci nalazi drugo vozilo, svjetlo upozorenja u retrovizoru na odgovarajućoj strani treperi kada je pokazivač smjera uključen i dodaje se zvučni signal upozorenja. Sustav za nadzor mrtvog kuta bilježi vozila koja su već u mrtvom kutu ili ulaze u njega.

Kontrola zadržavanja na uzbrdici (HHC)

Ova značajka olakšava startanje uzbrdo automatski držeći kočnice onoliko dugo koliko vozač treba pomaknuti desnu nogu s papučice kočnice na papučicu gasa.

Upozorenje o stražnjem križnom prometu (RCTA)

Ova značajka pomaže u sprječavanju nesreća pri vožnji unatrag s parkirnog mjesta. Ako senzori u stražnjem braniku otkriju da se drugo vozilo približava sa strane prilikom vožnje unatrag, oglasit će se zvuk upozorenja, svjetlo upozorenja u retrovizoru će treptati i poruka upozorenja će se pojaviti na zaslonu putnog računala.

Kamera od 360°

Pogled od 360° povećava sigurnost i udobnost manevriranja, na primjer na parkiralištu. Sustav koristi četiri kamere (prednju, stražnju i s obje strane) i može sastaviti sliku iz njih u različite prikaze. Uz konvencionalni pogled straga, dostupan je potpuni 3D ili pogled s visine.

S tehnologijom kamere od 360° mrtvi kutovi se ne mogu isključiti, pa sustav nije savršeno sredstvo za sigurnu vožnju. Nemojte se oslanjati samo na ovaj sustav, uvijek vozite sigurno.

Napomena: Sposobnost monokularne kamere i laserskog senzora da detektiraju prepreke, trake i prometne znakove ima određena ograničenja. Ovisno o površini ceste ili vremenskim prilikama, možda neće raditi ispravno. Nemojte se samo oslanjati na ovaj sustav i uvijek slijedite pravila sigurne vožnje.

Ptičja perspektiva

Nikada ne možete biti sigurni postoji li prepreka pored vas. S-CROSS je opremljen najnovijom tehnologijom za praćenje okoline tijekom manevriranja.

3D prikaz

Pogled odozgo

Prednji i stražnji parking senzori

Ultrazvučni senzori u prednjem i stražnjem braniku otkrivaju prepreke i upozoravaju vozača na njihovu prisutnost zvučnim signalom i porukom na zaslonu putnog računala.